Zaterdag 18 september 2010

Hellendoorn rally

Ten Brinke wint na spannende strijd

Erik Wevers heeft een waardig opvolger. Regerend Nederlands kampioen Bernard ten Brinke won voor de eerste maal in zijn carrière het meest aansprekende vaderlandse rallyevenement, de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally. Na een drukbezochte wedstrijd had de Ford-rijder uit het oosten van het land een minimale 8,6 seconden voorsprong op Mark van Eldik uit het Utrechtse Montfoort die met een Subaru in actie kwam. Plaats drie was weer voor een rijder uit het oosten, Dennis Kuipers met een Subaru.  

Halverwege de rally, die onder wisselende weersomstandigheden verreden werd, leek Ten Brinke op rozen te zitten. Maar ’s middags slonk zijn halve minuut voorsprong als sneeuw voor de zon. Van Eldik pakte seconde na seconde terug en had met nog twee proeven voor de boeg nog maar 6 seconden achterstand. Toen bleek de slimheid van Ten Brinke. Hij had zijn concurrent een rad voor ogen gedraaid, versnelde gemakkelijk en controleerde de wedstrijd, om zaterdagavond omstreeks acht uur op het podium in Hellendoorn met de champagne te mogen spuiten. 

Enigszins teleurgesteld kwam Dennis Kuipers over de finish. Na twee tweede plaatsen zat er in deze editie niet meer in dan plaats drie. Opvallend: de eerste drie Nederlandse rijders werden vergezeld door Belgische navigatoren, respectievelijk Eddy Chevaillier, Robin Buysmans en Frederic Miclotte. 

Op de allerlaatste klassementsproef zette Gert Huzink zijn Subaru nog met technische problemen aan de kant. Plaats vier ging daardoor naar Bert de Jong (Mitsubishi), als vijfde eindigde merkcollega Timo van der Marel die een hogere klassering door een kapotte versnellingsbak verloren zag gaan. Achter Erik van Loon, die met zijn Ford tijdens het evenement de nodige uitstapjes maakte en onder meer een lantaarnpaal ontwortelde, kwam Kevin Abbring met zijn Subaru als snelste rijder in de groep N over de finish. Zijn navigator kwam overigens ook België, de jonge Lara Vanneste.

Bron: Hellendoorn rally

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home: PVFotografie