Dinsdag 23 juni 2009

Politie doet onderzoek op de vindplaats van een lichaam bij de Ecofactorij in Apeldoorn

Lichaam vermiste jongen gevonden?

door Berend van de Sande

APELDOORN - De politie heeft dinsdagmiddag een lichaam gevonden op bedrijventerrein De Ecofactorij in Apeldoorn. Het is vrijwel zeker dat het gaat om het stoffelijk overschot van Tano Jansen, een 16-jarige jongen uit de wijk De Maten die sinds zondag werd vermist.Dinsdagmorgen liet de politie nog een sms-alert uitgaan over de vermissing.

Volgens woordvoerder Esther Naber van de politie is het lichaam 'onder verdachte omstandigheden' gevonden. Dat betekent dat de politie uitgaat van een misdrijf, zelfdoding ligt niet voor de hand.

Het lichaam werd gevonden in een oude, verroeste container, vlak achter een maisveld. De technische recherche begon vanmiddag met een sporenonderzoek dat uren in beslag nam. Een groot terrein werd met roodwitte linten afgezet. De politie zette volgens getuigen ook een helikopter in om het ruige terrein vanuit de lucht te onderzoeken. Op de grond zocht een politiehond naar sporen.

Volgens het opsporingsbericht was Tano zondag voor het laatst gezien bij de Trommelaarshoeve in Apeldoorn. De jongen droeg bij zijn vermissing een spijkerbroek en een paars vest. De plek waar zijn lichaam is gevonden ligt vlakbij de woonwijk, net aan de andere kant van de snelweg. Het gaat om een braakliggend stuk bedrijventerrein in de buurt van groothandel Reesink.

Bron: de Stentor

 

 

 

 

 

 

 

 

Home: PVFotografie