Welkom op de website van Pim Velthuizen

Graag zou ik mij even aan u willen voorstellen. 

Mijn naam is Pim Velthuizen. Fotografie is mijn grote passie en dat doe ik al jaren met veel plezier. Wat mij inspireert is om op een ontspannen wijze mensen te fotograferen zoals ze zijn met daarbij hun inbreng en soms emotie. Vaak probeer ik daarom niet “aanwezig” te zijn wat de foto natuurlijker maakt. Fotografie is voor mij een vorm van kunst waarmee je volledig op je eigen gevoel net vanuit dat ene standpunt of met die bepaalde lichtinval er iets bijzonders van kan maken. Daardoor creëer je ook een eigen identiteit van fotograferen.
Als freelance fotograaf werk ik voor diverse opdrachtgevers en afnemers in onder andere de journalistieke en overheidssector. Zo verzorg ik voor mijn klanten hun beeldmateriaal wat voor ieder op zich om een bepaalde eigen vraagt. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar reportage fotografie waar niets van te voren is bepaald en de foto het "verhaal" moet vertellen.

Op deze website wil ik u een gedeelte van mijn eigen werk laten zien. Het beeldmateriaal is een combinatie van opdrachten en vrij werk dat ik iedere dag tegen kom.


De foto's worden door diverse kranten, vakbladen en diensten gebruikt. Hieronder een aantal van mijn vaste opdrachtgevers en afnemers.

           

Pim Velthuizen is aangesloten bij


Specialisme

Hulpdiensten:

Als fotograaf verzorg ik voor de brandweerkorpsen van het cluster EVA (Epe, Voorst, Apeldoorn) en de veiligheidsregio Noord - Oost Gelderland met regelmaat hun beeldmateriaal. Deze beelden worden door hun gebruikt voor hun werk en opleidingen. Denk dan aan beelden van inzetten, oefeningen of beelden die speciale aandacht vergen en in opdracht gemaakt worden.

De hulpverleningsbeelden zijn gemaakt met respect voor het of de slachtoffer(s), zonder inbreuk te doen aan hun privacy. Deze beelden zijn gemaakt om het echte werk van de hulpverleners te belichten. Verschillende beelden komen zelfs niet in aanmerking voor publicatie, omwille van hun aard en de soms schokkende beelden .... maar weerspiegelen het zware werk dat deze brandweermannen/vrouwen, ambulanciers, verplegend personeel  en politie elke keer opnieuw bij een inzet te wachten staat.

Sommige beelden zijn grappig, anderen zwaar en nog anderen zijn er om mensen aan te zetten tot nadenken. Ik heb oa deze website gemaakt om alle brandweermannen/vrouwen, ambulanciers, verpleegkundigen, personeel van medische teams, politie etc. te bedanken voor de steeds goede samenwerking op het terrein.  
Het is niet altijd eenvoudig om achter deze hulpverleners te staan met een fototoestel, om mee te kijken over hun schouders. Professioneel voyeurisme kan men het noemen, of sensatie, zoals sommigen zeer snel durven denken of zelfs stellen. Mijn stelling is om integer te werken en niet op de voorgrond te treden. 

"Liever geen foto, dan dat er iemand door word gekwetst"

Daarom gaat mijn dank uit naar deze hulpverleners waar ik die passie voor het vak mee mag delen en de zeer professionele manier van samenwerken. We hebben elk onze manier van benaderen: zij met het oog van de hulpverlener, ik met dat van de fotograaf. Daarom zou ik iedereen kennis willen laten maken met hun zeer gevarieerde baan en het enige wat ik daarvoor kan doen, is dit zo goed mogelijk in beeld brengen, met het grootste respect dat ik voor deze mensen heb.

 

Luchtvaart:

Luchtvaart betekend voor mij vrijheid. Vrij kunnen bewegen in de lucht met de geur van kerosine en het gebulder van de straalmotoren. Het vliegen heeft mij van jongs af aan erg aangetrokken. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar de militaire tak van de luchtvaart. Door bekend te zijn binnen de luchtmacht gingen voor mij al sneller deuren open en kon ik dichterbij komen. Passie voor het vliegtuig en de techniek gecombineerd met de brute kracht en het machtsvertoon zijn voor mij de dingen die het doen. Dit alles is geeft mij iedere keer weer het "kippenvel gevoel".

Graag wil ik u tot slot als bezoeker bedanken voor de tijd die u neemt voor het bekijken van mijn fotomateriaal, en de betrokkenen die de toestemming geven hebben voor het publiceren van de foto's.  Ik hoop dat mijn website en foto's u mag bevallen.

Met vriendelijke groet,
                                                 
Pim Velthuizen


Contact:                                   [email protected]

Foto's bestellen:                       [email protected]


Disclaimer:

Copyright 2010 Pim Velthuizen Fotografie - alle rechten voorbehouden.
Alle beelden op deze website zijn eigendom van Pim Velthuizen Fotografie en zijn beschermd volgens de Nederlandsewet op auteursrecht.
Reproductie, duplicatie of op een andere manier gebruik maken van deze beelden in druk of op elektronische wijze is NIET toegestaan zonder uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming van Pim Velthuizen Fotografie.

Deze site is met de grootste zorg samengesteld en wil dat er niemand door word gekwetst of benadeeld. Toch is PVFotografie niet aansprakelijk voor gevolgen die ontstaan door plaatsing van foto's en/of teksten op deze site. Heeft u opmerkingen of bezwaren met betrekking hebbende op  een geplaatste foto of tekst? Laat het dan even weten dmv een e-mail en dan zorgen we samen voor een snelle en gepaste oplossing! Als men zich ongepast uitlaat op het gastenboek van PVFotografie zal de afzender worden geblokkeerd en bij herhaalde negatieve uitingen zullen evt vervolg stappen worden ondernomen.

PVFotografie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor foute of onvolledige informatie op zijn website. Alle informatie die op zijn website staat, kan zonder voorafgaande aankondiging worden gewijzigd. Andere websites die dmv links of banner  toegankelijk zijn vanuit PV fotografie zijn niet goedgekeurd of gecontroleerd. PVFotografie aanvaardt daarom dus geen aansprakelijkheid voor de inhoud van websites van derden.

© 1998-2010 Pim Velthuizen - PVFotografie.nl. Alle rechten voorbehouden.