Zondag 29 augustus 2010

Middel binnenbrand A.Lijphartlaan Heerde    Korpsen: Heerde, Wapenveld, Epe, Zwolle

Brand verwoest basisschool Heerde

HEERDE - Bij een felle brand is vannacht de Margrietschool aan de A. Lijphartlaan in Heerde in vlammen opgegaan. Bij de brand zijn voor zover bekend geen schadelijke stoffen vrijgekomen, de rookontwikkeling in de omgeving is wel fors.

Buurtbewoners werden rond kwart voor vijf wakker en zagen al snel het vuur om zich heen slaan. Bij aankomst van de brandweer stond het hele schoolgebouw uit 1968 in lichterlaaie en was er volgens officier van dienst Tonny Haverkamp geen redden meer aan. "We hebben ons in eerste instantie geconcentreerd op het veilig stellen van de woningen tegenover de school", vertelt Haverkamp terwijl zijn collega's nog volop aan het blussen zijn.

Door de wind trok naast de rook ook een felle vonkenregen richting de huizen aan de Rhijnsburglaan. Een bewoner had uit voorzorg de tuinslang al naar zolder uitgerold.

Het schoolbestuur komt vanmiddag bij elkaar om te overleggen wat morgen en de komende tijd gaat gebeuren. "We moeten maandag in ieder geval zorgen voor opvang van leerlingen wiens ouders allebei werken", zegt schooldirecteur Bert Harmsen.

De locatie van de Margrietschool is in Heerde omstreden, omdat de school deel uitmaakt van de nieuw te bouwen Brede School Heerde-West. De basisschool zou in ieder geval dit jaar nog worden gebruikt. Directeur Harmsen: "We hadden graag op een waardige manier afscheid genomen van dit historische gebouw."

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche verricht zondagochtend onderzoek. Volgens buurtbewoners was het afgelopen nacht onrustiger dan tijdens een normale uitgaansnacht in Heerde.

Bron: de Stentor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home: PVFotografie