Zaterdag 1 November 2008

Symposium en Vakbeurs Ambulancezorg Americahal Apeldoorn

Ambulancevakbeurs Apeldoorn sluit af met gezinsdag

De derde  en laatste dag van de tweejaarlijkse Ambulancebeurs in Apeldoorn, zaterdag 1 november, was traditioneel weer een gezinsdag.

Vakcollega's uit de ambulancehulpverlening kwamen met partners, kinderen en familieleden naar de ambulancevakbeurs. Sommige standhouders speelden daar op in door leuke hebbedingetjes aan de kinderen uit te delen.
 
De Stichting Twentsewens Ambulance deelde bouwplaten uit aan de kinderen die ook een kijkje konden nemen in de ambulance van de stichting die een bijzondere uitstraling heeft. De Stichting Twentsewens vervoerd langdurig chronisch zieken of mensen die (pre) terminaal zijn en die een wens hebben waarbij vervoer noodzakelijk is. Dat kan van alles zijn, van een familiebezoek tot een dagje uit of nog even langs de vereniging waarvan je jarenlang lid bent geweest.

De Landelijke Meldkamer Ambulance Zorg (LMAZ) deelde kleurplaten uit aan de basisschooljeugd. Op de kleurplaat wordt door middel van een grote cartoontekening uitgelegd wat de functie van de LMAZ is. Op de achterkant staan nog een drietal vragen die de kinderen moeten beantwoorden. Kinderen die de kleurplaat insturen naar de LMAZ kunnen een spannend dagje winnen met bezoek aan een meldkamer, een ambulancepost en misschien zelfs een bezoekje aan een traumaheli.

Een traumahelikopter, de LifeLiner 3 (PH-ELP) van traumaregio Oost zette om 12.10 uur onder grote belangstelling de landing in om vervolgens op het voorplein bij de beurshallen te landen. Voor deze gelegenheid was het traumateam met een extra vierde teamlid naar de beurs gekomen. Wie dat wilde kon vragen stellen aan de piloot, de twee traumaverpleegkundigen of aan de trauma-arts. Kinderen mochten om beurten even in de cockpit zitten. Om 14.00 uur vertrok het team weer met de traumaheli richting standplaats Volkel, in afwachting van een inzet door een regionale meldkamer ambulancezorg.

Volgens de organisatie van de ambulancevakbeurs was het een geslaagde beurs waarbij het symposium zeer goed bezocht werd. De beurs werd niet overmatig druk bezocht maar dat was voor de bezoeker juist een voordeel: geen voortschuifelende rijen en bij elke stand was volop gelegenheid om zich te laten informeren. In de drie dagen ambulancevakbeurs hebben toch een paar duizend mensen uit het ambulancevak de beurs bezocht.

Tekst: Gerard Pijnenburg en Pim Velthuizen - Webredactie IncidentOnline.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home: PVFotografie